Tabouleh met grapefruit

Tabouleh met grapefruit en verse kruiden

| 553 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Lactosevrij, Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegan, Vegetarisch
Paprika
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 400 g Linzen
  • 130 g BulgurHerkomst: IDorganics
  • 1 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 0.5 st GrapefruitHerkomst: OTC
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq780 g
water-reduction-scoreWater394,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulgur). Kook de bulgur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.
  2. Was de komkommer en tomaat en snijd heel klein. Snijd de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt (vang het sap op). Snijd dit in kleine stukken.
  4. Maak een dressing door de olijfolie extra vierge los te kloppen met een beetje grapefruitsap, ras el hanout, zout en (chili)peper. Meng de dressing met de bulgur, linzen, tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom.
  5. Schep alles op een mooie schaal garneer met de grapefruit.
TIPAls je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken!

II

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden zoals peterselie en verse munt. Bulgur is een graan dat wordt gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Deze korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens vermalen of gebroken. Vandaag eten we deze exotische salade met grapefruit. Lekker fris! 'In samenwerking met de Hippe Vegetariër'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie553 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker11 g
Vet17 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit19 g
Vezels17 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Koriander