2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit87 Punten
CO2eq780 g
Water394,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulgur). Kook de bulgur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.
Was de komkommer en tomaat en snijd heel klein. Snijd de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt (vang het sap op). Snijd dit in kleine stukken.
Maak een dressing door de olijfolie extra vierge los te kloppen met een beetje grapefruitsap, ras el hanout, zout en (chili)peper. Meng de dressing met de bulgur, linzen, tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom.
Schep alles op een mooie schaal garneer met de grapefruit.
TIPAls je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken!
II
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden zoals peterselie en verse munt. Bulgur is een graan dat wordt gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Deze korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens vermalen of gebroken. Vandaag eten we deze exotische salade met grapefruit. Lekker fris!
'In samenwerking met de Hippe Vegetariër'