Tabouleh met grapefruitdressing vijgen en verse kruiden
3,8
650 kcal
270 g groente
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden zoals peterselie en verse munt. Bulgur is een graan dat wordt gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Deze korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens vermalen of gebroken. Vandaag eten we deze fijne salade met grapefruit en vijgen. Lekker fris!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Bulgur Herkomst: DO IT
- 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Grapefruit Herkomst: Befair
- 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 st Vijg Herkomst: Ecollevant
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 0.5 tl Agavesiroop
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulgur). Kook de bulgur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.
- Breng intussen een kleine pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 10-15 minuten. Giet vervolgens het water af.
- Was de komkommer en tomaat en snijd heel klein. Snijd de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de ui in dunne ringen.
- Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt (vang het sap op). Snijd dit in kleine stukken. Snijd ook de vijg in stukjes.
- Maak een dressing door de olijfolie extra vierge los te kloppen met een beetje grapefruitsap, ras el hanout, agave-siroop, zout en (chili)peper. Meng de dressing met de bulgur, linzen, tomaat, komkommer, ui-ringen, peterselie en munt in een grote kom. Maak op smaak met het gerookte paprikapoeder, de rest van de ras el hanout, zout en peper.
- Schep alles op een mooie schaal en garneer met de grapefruit en vijgen. Serveer eventueel met extra olijfolie. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie extra vierge.
TIP
Als je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken!3,8
Meet hoe goed je eet
True price -45%
Groente + 114%
Vitaliteit + 77%
CO2 eq -79%
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Gezin, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Vegan, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie650 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker19 g
Vet16 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels15 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten


