Tabouleh met grapefruit, vijgen en feta ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 12 reviews
521 kcal
250 g groente
Tabouleh met grapefruit, vijgen en feta

KOOLHYDRAATBEWUST Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden zoals peterselie en verse munt. Vandaag eten we deze fijne salade met bloemkoolrijst, grapefruit en vijgen. Lekker fris!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een kleine pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook 10-15 minuten. Giet vervolgens het water af.
  2. Verwarm olie in een brede pan en bak hierin de bloemkoolrijst 2-3 minuten. Zet het vuur zacht en houd warm.
  3. Was de komkommer en tomaat en snijd heel klein. Snijd de verse munt heel fijn en bewaar wat voor de garnering. Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt (vang het sap op). Snijd dit in kleine stukken. Snijd de vijg in partjes. Verbrokkel de feta.
  4. Maak een dressing door de olijfolie extra vierge los te kloppen met een beetje grapefruitsap, ras el hanout, agave siroop, zout en (chili)peper. Meng de dressing met de bloemkoolrijst, linzen, tomaat, komkommer, feta en munt in een grote kom. Maak op smaak met gerookt paprikapoeder, de rest van de ras el hanout, zout en peper.
  5. Schep alles op een mooie schaal en garneer met grapefruit, vijgen en overgebleven munt. Serveer eventueel met extra olijfolie.
TIP
Als je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 200 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 100 g TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 0.5 st GrapefruitHerkomst: Befair
  • 1 st Vijg
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 50 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1 tl Agave siroop
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water+ 54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie521 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker20 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels9 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine gevuld met gehakt en mozzarella
553 kcal
450 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groenten spaghetti met kipgehaktballetjes
542 kcal
350 g groente
Ketogeen,   Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Gevulde omelet met tonijn en avocado
659 kcal
230 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto bloemkoolgratin met tomaat en pijnboompitten
649 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Gevulde courgette met gehakt en broccoli rijst
585 kcal
420 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen