Sushi met avocado, komkommer, wortel en rode biet

629 kcal
0 g groente

Sushi is geweldig, je kunt er eindeloos mee variëren en oh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. Het is zo gemaakt, perfect als je geen zin hebt om je uit te sloven of lang in de keuken te staan. De sushi wordt vaak gegeten met vis maar een plantaardige variant is zo gemaakt. Denk aan avocado, komkommer, bietjes en wortel in combinatie met lekkere rijst voor de vulling. Maak een rolletje extra, en neem deze de volgende dag mee naar werk, want sushi als lunch is echt een feest! Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Sushi

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 g Rode biet, rauw Herkomst: De Zonneboog
  • 1 st Komkommer
  • 2 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Avocado Herkomst: Befair
  • 4 st Nori vellen Herkomst: terrasana
Zelf toevoegen
  • el Tamarisaus (of sojasaus)

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook vervolgens in 15-20 minuten gaar. Zet afgedekt opzij.
  2. Schil en rasp de biet en wortel. Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in lange dunne stroken.
  3. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer deze samen de sesamzaadjes in een kom. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
  4. Leg de norivellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van je norivellen zijn bedekt. Beleg de rijst met de avocadospread en verdeel vervolgens de komkommer, wortel- en bietenrasp erover. Maak het uiteinde van de norivellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  5. Snijd de rollen met een scherp mes in stukken van circa 2 cm en serveer een lekker dipsausje erbij.
  6. Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een sushibowl voor ernaast.
TIP
Maak een lekkere dip van tamarisaus met chilivlokken, geperste knoflook en limoensap.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrij9 maandenVariatieGezinVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie629 kcal
Koolhydraten93 g
Vet19 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Sojabonen

Vergelijkbare recepten