Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
Maak een sausje van citroensap, honing en sojasaus/ketjap. Wentel de kipdrumsticks door het sausje en leg ze met de saus in een kleine ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi halverwege de sesamzaadjes erover.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een grote wok of bakpan en roerbak alles 5-8 minuten op een middelhoog vuur. Breng eventueel verder op smaak met (chili)peper of sambal.
Breng intussen een pan met water aan de kook voor de noodles. Kook in 5 minuten gaar. Giet daarna de noodles af in een vergiet.
Haal de kipdrumsticks uit de oven (controleer of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de noodles en roerbakgroenten.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak de kipdrumsticks dan rondom aan in een hete pan en schenk er dan het sausje bij. Laat afgedekt op een laag vuur garen.
II
Onze biologische champignons worden geleverd door 'Paddestoelenrijk' in Rossum. Geert-Peter en Jolanda de Rijk delen al 30 jaar hun passie voor speciale paddenstoelen. De paddenstoelen groeien in warme ruimtes en worden met de hand geplukt. Pluk je te vroeg, dan krijgt de paddenstoel te weinig bite. Pluk je te laat, dan is hij eigenlijk niet lekker meer. Tip: maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water.