Surinaamse kipdrumsticks met noodles, koolrabi en regenboogpeen
Nog geen reviews
779 kcal
310 g groente

Onze biologische champignons worden geleverd door 'Paddestoelenrijk' in Rossum. Geert-Peter en Jolanda de Rijk delen al 30 jaar hun passie voor speciale paddenstoelen. De paddenstoelen groeien in warme ruimtes en worden met de hand geplukt. Pluk je te vroeg, dan krijgt de paddenstoel te weinig bite. Pluk je te laat, dan is hij eigenlijk niet lekker meer. Tip: maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
- Maak een sausje van citroensap, honing en sojasaus/ketjap. Wentel de kipdrumsticks door het sausje en leg ze met de saus in een kleine ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi halverwege de sesamzaadjes erover.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de regenboog peen en snijd in dunne plakjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Verhit olie in een grote wok of bakpan en roerbak alles 5-8 minuten op een middelhoog vuur. Breng eventueel verder op smaak met (chili)peper.
- Breng intussen een pan met water aan de kook voor de noodles. Kook in 5 minuten gaar. Giet daarna de noodles af in een vergiet.
- Haal de kipdrumsticks uit de oven (controleer of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de noodles en roerbakgroenten.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de kipdrumsticks dan rondom aan in een hete pan en schenk er dan het sausje bij. Laat afgedekt op een laag vuur garen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
- 1 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
- 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g Regenboog peenHerkomst: Smits v. ooijen
- 1 st KoolrabiHerkomst: Biosikelia
- 0.5 bosje Bosui
- 170 g NoodlesHerkomst: Miefabriek
- 1 el Citroensap
- 2 el Sojasaus (of tamari)
- 2 el Bakolie
- snufje (Chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 41%
CO2eq -52%
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Lactosevrij, Eiwitrijk, Gezin, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie779 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker13 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit43 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Kip
Tarwe
Sojabonen
Gluten