Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon-noodles in 12 minuten gaar. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer de taugé door het water van de noodles erover af te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Verhit intussen olie in een wok of een grote hapjespan en bak de bami- en nasigroenten 5 minuten op een hoog vuur. Was of schil de wortel en rasp grof. Roerbak de wortel met de gesneden groenten mee.
Verhit ondertussen olie in een pan en bak per persoon een spiegelei.
Schep de kruidenpasta (gebruik zoveel je lekker lijkt), het water, de taugé en de noodles door de groenten en bak nog enkele minuten op een hoog vuur. Serveer de bami met een spiegeleitje erop.
TIPWil je nog meer pit in het gerecht? Dan is het lekker een beetje sambal of sriracha toe te voegen.
II
Bami is een favoriet uit China. Wist je dat bami oorspronkelijk geen gerecht, maar een Chinees ingrediënt is? Ba staat voor vlees en mie voor een soort noodles gemaakt van tarwe. Bami is een lekker makkelijk recept en in de Chinese keuken wordt het ook vaak geserveerd in soepen.