Sugar snaps en radijsjes met aardappels en zwarte bonenburger

Nog geen reviews
658 kcal
0 g groente
Sugar snaps en radijsjes
arrow down

Vandaag op het menu: lekker knapperige sugar snaps. Sugar snaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten, de frisse smaak maakt dat ook duidelijk. Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden. De zaden zitten nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak. Sugar snaps worden ook wel suikererwten of suikerpeultjes genoemd. Je eet ze bij voorkeur beetgaar en het is niet nodig om de sugar snaps te doppen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels grondig en snijd in blokjes. Doe de aardappels op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Bak de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de puntjes en ‘de draad/het vezeltje’ van de sugar snaps. Kook de sugar snaps in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als ze nog knapperig zijn.
  3. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes of in kwarten.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en courgette al omscheppend op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 5 minuten). Voeg de sugar snaps en radijs toe en verwarm nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit olie in een kleine bakpan op een middelhoog vuur en bak de bonenburgers 3-4 minuten per kant. Heerlijk met de ovenaardappeltjes en groenten.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Serveer ze dan gekookt of maak aardappelrösti.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappel, vastkokendHerkomst: waog
  • 250 g Sugar snapsHerkomst: regulier
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
  • 2 st Cashew-zwarte bonenburgerHerkomst: Soto
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVegan9 maandenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie658 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker15 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Mais
Gluten
Noten
Peulvruchten

Vergelijkbare recepten