Strata - hartige broodpudding met tomaat en blauwe kaas
3,6
856 kcal
260 g groente
Heb je wel eens gehoord van strata? Deze ovenschotel wordt meestal gemaakt van (oud) brood, eieren en melk. Het lijkt op een broodpudding, maar dan hartig. In Amerika is strata razend populair en je kunt er eindeloos mee variëren. Wij maken de broodpudding lekker pittig met de blauwe kaas van Bastiaansen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Desem landbrood Herkomst: Handgemaakt brood
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 250 ml Melk Herkomst: Weerribben
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 150 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 75 g Blauwe kaas Herkomst: Bastiaansen
- 1 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Pel de knoflook. Snijd het brood in dunne plakjes of in grove stukken en leg in een ruime ovenschaal. Klop de eieren los met de melk, zout en peper pers de knoflook erboven uit. Schenk de helft van het ei-mengsel over het brood. Zet opzij zodat het brood het vocht kan opnemen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd in kleine stukjes. Verhit olie in een bakpan en bak de prei en de ui 5-6 minuten op een middelhoog vuur. Spatel de prei dan losjes door het brood-mengsel.
- Was de tomaatjes en snijd kleiner. Doe de tomaatjes bij het 'zompige' brood en schenk het overgebleven ei-mengsel erover. Kruid met zout en peper.
- Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes en strooi erover. Bak circa 20-25 minuten in de warme oven, tot het gerecht goudbruin kleurt.
TIP
Heb je nog groenterestjes in je koelkast liggen? Deze kun je kleinsnijden en uitstekend verwerken in dit gerecht. Ps. broodpudding restjes zijn de volgende dag ook erg lekker.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 106%
Vitaliteit + 25%
CO2 eq -40%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Eiwitrijk, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie856 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker16 g
Vet34 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit37 g
Vezels17 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten


