Stoofpot wortel en kip

Stoofpot wortel en kip met bloemkoolrisotto

| 652 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Lactosevrij, Glutenvrij
Kip
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Gember, versHerkomst: La Grama
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el HarissakruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 g kipdijbeenfilet blokjes
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el CitroengrasHerkomst: he blauwe huis

Zelf toevoegen

  • 200 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje (zee)zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Dep de kip droog, doe in een kom en voeg olie en harissakruiden toe. Meng alles en zet even opzij.
  2. Snijd de ui en knoflook zeer fijn. Schil en rasp de gember. Verhit bakolie in een grote lage kookpot of stoofpot en bak de helft van de ui, knoflook, gember en citroengras zachtjes aan.
  3. Verwarm een kleine bakpan en bak de kip aan. Juist maar dichtschroeien. Leg hierna de kip in de stoofpot op de ui, knoflook en gember. Giet de kokosmelk erover.
  4. Schil de wortels, snijd 3/4 van de wortels klein en voeg toe aan de stoofpot. Plaats de deksel op de pot en breng tot aan het kookpunt, zet het vuur daarna lager. Laat dit alles gedurende 20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur. Schil de overige wortels en snijd in fijne blokjes.
  5. Haal de kip uit de stoofpot en leg afgedekt opzij. Voeg de rest van de gesneden wortel toe aan de saus in de stoofpot. Laat 10 minuten goed inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kip vervolgens terug.
  6. Verhit olie in een bakpan, stoof de rest van de fijngesneden ui aan en voeg de bloemkool toe met een klein scheutje water. Kruid met peper en zeezout. Meng af en toe en voeg eventueel nog een beetje water toe. Gaar de bloemkool in ongeveer 10 minuten zoals een risotto. Serveer de bloemkoolrisotto met de kipstoof.
TIPJe kunt nog wat fijngesneden lente-uitjes en gedroogde kokosschilfers over de stoofpot strooien en over de bloemkool wat gefruite uitjes.

II

Vandaag een geurige stoofpot met kip en als smaakmakers harissakruiden, citroengras en gember. Gember heeft een heerlijke pittige smaak en kan direct vers gebruikt worden. Het is de wortelknol van de gemberplant (djahe). De belangrijkste bestanddelen zijn gingerol en shogaol. Deze stoffen zorgen voor de pittige, hete smaak van gember. Ze hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Heb je gember over? Het is ook erg lekker in je thee.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie652 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker15 g
Vet43 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout0.2 g

Allergenen informatie

Kip
Koriander