Stoofpot 'jagerskip'

Stoofpot 'jagerskip' met pancetta en champignons

| 758 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Specials, Seizoen, Eiwitrijk
Varken
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
  • 200 g Champignons
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 40 g Pancetta Herkomst: Fumagalli
  • 130 g Witte rijstHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • 1.5 el Bloem
  • 1 el Olie
  • 125 ml Bouillon
  • snufje Zeezout en peper uit de molen

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit58 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.074 g
water-reduction-scoreWater85,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de tomaten, snijd klein en mix met een staafmixer of keukenmachine. Bereid de bouillon.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in kwartjes. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine plakjes. Snijd de pancetta in smalle reepjes.
  3. Verwarm olie in een stoofpot of bakpan. Bak de kip samen met de pancetta, ui en knoflook goudbruin. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen. Bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortel toe en breng tot het kookpunt. Doe hierbij de tomatensaus en laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af.
  5. Serveer de rijst met de stoofpot jagerskip.
TIPOok lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.

II

Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel ‘De Groentekok®’. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn gerechten bevatten ook vlees, gevogelte en vis, maar altijd komen groenten op de eerste plaats en pas daarna de overige ingrediënten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie758 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit33 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Kip