Stoofpot 'jagerskip' met pancetta, champignons en verse dragon
3,0
801 kcal
350 g groente
![Stoofpot 'jagerskip'](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/R18. Frank Fol copy.jpg)
Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel De Groentekok®. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn gerechten bevatten ook vlees, gevogelte en vis, maar altijd komen groenten op de eerste plaats. Onze biologische champignons worden geleverd door Jolanda en Geert-Peter Rijk van Paddestoelenrijk uit Rossum.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was de tomaat, snijd klein en mix met een staafmixer of keukenmachine.
- Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de wortel en snijd in kleine plakjes. Snijd de pancetta in smalle reepjes.
- Verwarm olie in een stoofpot. Bak de kip met de pancetta goudbruin. Voeg de ui, knoflook en gepureerde tomaat toe en laat meebakken. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen en bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortel toe en breng al roerend tot het kookpunt. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Laat afgedekt nog 15 minuten zachtjes sudderen en inkoken.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af, zet afgedekt opzij en laat de rijst verder zwellen.
- Serveer de rijst met de stoofpot en strooi wat overgebleven dragon eroverheen.
TIP
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookHerkomst: Proaco
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 40 g PancettaHerkomst: Fumagalli
- 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
- 5 g Verse dragonHerkomst: Herbio
- 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 125 ml Bouillon
- 1 el Bakolie
- 1.5 el Meel
- snufje Zeezout en peper uit de molen
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 40%
CO2eq+ 21%
Water+ 262%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Gezin, Eiwitrijk, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie801 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet42 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels10 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Varken
Kip
Tarwe
Gluten
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden