Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Maak een marinade van de knoflook, rode peper, citroensap, sojasaus (of tamari) en honing. Schep de biefreepjes erdoor en laat afgedekt 10 minuten marineren.
Pel de ui en snijd in dunne, halve ringen. Was of schil de wortel en wortelpeterselie en snijd in staafjes.
Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de biefreepjes 1-2 minuten op een hoog vuur. Schep het vlees uit de pan en roerbak nu de ui, wortel en wortelpeterselie circa 10 minuten. Het is lekker als de groente knapperig blijft. Schenk de marinade in de pan bij de groente (en eventueel een scheutje water).
Doe de biefreepjes terug in de pan en bak nog 1 minuut met de groente mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de roerbakgroenten en biefreepjes met de rijst erbij.
TIPHeb je de groente liever wat zachter? Dan kun je het ook 10 minuten koken in plaats van bakken.
II
Wortelpeterselie wordt niet vaak gegeten en staat op het lijstje met vergeten groenten. Deze witte wortel lijkt qua uiterlijk erg op een pastinaak, maar de smaak is kruidiger en minder zoet.