Stevige bonensoep met veel groenten

Stevige bonensoep met veel groenten ! Weinig koolhydraten

| 598 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust
Selderij
Melk
Peulvruchten
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 360 g Bruine bonen
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 75 g Geraspte kaas
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 600 ml Bouillon
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 3 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente430 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.658 g
water-reduction-scoreWater47,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook met de Italiaanse kruiden 2 minuten. Voeg 3/4 van de wortel, bleekselderij en prei toe en bak 5 minuten mee. Doe de tomaat, bonen en bouillon erbij en kook 10-15 minuten afgedekt op een middelhoog vuur. Pureer de soep met een staafmixer en schenk eventueel wat water erbij als je de soep te stevig vindt.
  3. Doe dan de overgebleven wortel, bleekselderij, prei en helft van de kaas erbij en kook afgedekt nog 8-10 minuten op een laag vuur voor een lekkere 'bite'. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de peterselie grof. Schep de soep in mooie kommen en strooi de overgebleven kaas en peterselie erover.
TIPVan de kaas kun je ook krokante kaaskletskoppen maken in de oven. Heerlijk knapperig bij de soep.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Peulvruchten zijn gewoon geweldig. Ze zijn superlekker en een duurzame bron van eiwitten en vezels. Productie, verwerking en transport geven een kleine CO2-voetafdruk. Door er meer van te eten kunnen we makkelijk minder vlees consumeren. En ze helpen ook nog eens een gezond gewicht behouden én hebben een positief effect op je gezondheid in het algemeen. Wij zijn fan!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie598 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels19 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Melk
Peulvruchten
Paprika