Stamppot met vis en dille-citroenboter met wortel, doperwtjes en prei

682 kcal
300 g groente

Vis, dille, wortel, doperwtjes ... 4 smaken die perfect bij elkaar passen. We verwerken ze allemaal in één heerlijk gerecht, lekker voor jong en oud. Gezond, lekker en het past perfect in een winterse dag!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels (kruimig) Herkomst: De Eerste
  • 250 g Wortel Herkomst: Green Organics
  • 1 st Prei Herkomst: Lukassen
  • 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 200 g Witvissnippers Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de aardappels en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in stukjes. Kook de aardappels en de wortels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Laat goed uitlekken. Laat daarna de doperwtjes uitlekken. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de prei eerst 2-3 minuten op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en laat ongeveer 5 minuutjes smoren. Verwarm de doperwten op het laatst een minuut mee.
  3. Hak de dille en meng deze samen met de helft van het citroensap door de boter.
  4. Giet het water van de aardappels en wortel af en stamp alles met een beetje kookvocht (en eventueel een scheutje melk) door elkaar. Maak op smaak met een mosterd, peper en zout. Schep de prei bij de stamppot samen met de doperwtjes en houd warm.
  5. Verhit olie (of verwarm een klontje boter) en bak de witvissnippers in een paar minuten gaar. Voeg de dilleboter toe en kruid met peper en zout. Serveer de stamppot met erop de vis met de botersaus.
TIP
Stamp de doperwtjes niet teveel, dan blijft er een lekkere verrassing in je mond!
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -87%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker12 g
Vet23 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels16 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten