500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st TomaatHerkomst: Solid
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
50 g Rucola
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit65 Punten
CO2eq2.612 g
Water35,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd in plakjes of kwarten. Was de rucola in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en snijd kleiner.
Verhit olie in een bakpan en bak de chipolataworstjes samen met de ui in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een puree en schep de tomaat, radijsjes en rucola erdoor. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog even opzij zodat de groenten kunnen slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de lentestamppot met de chipolata en gebakken ui.
TIPOok erg lekker met zongedroogde tomaatjes. Je kunt het blad van biologische radijsjes ook prima eten.
II
Bij een stamppot denken we al snel aan de winter, maar een stamppotje is ook erg lekker in de lente! Deze stamppot is fris en knapperig dankzij de rucola en radijsjes. Radijsjes zijn rauw erg lekker als snack. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium. Daarnaast wordt radijs gezien als een goede bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor onze stofwisseling en bieden bescherming tegen beschadiging van onze lichaamscellen.
'Inspired by Ralph Moorman'