Staartstuk met venkelsalade

Staartstuk met venkelsalade en gekookte aardappels

| 689 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, Seizoen, Glutenvrij, Specials, Gezin, Lekker snel, Lactosevrij, Variatie
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Groene eikenbladslaHerkomst: Biogarden
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Staartstuk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st VenkelHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie
  • 1 g Mosterd
  • 1 el (Appel)azijn
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente400 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq6.117 g
water-reduction-scoreWater148,8 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat kort uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de venkel, snijd doormidden en verwijder de kern. Snijd in de lengte in dunne repen of plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en venkel 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit olie in een (kleine) bakpan en schroei de het staartstuk op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant ('medium'). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Breng op smaak met zout en peper. Neem het staartstuk uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten. Roer de bakresten van het vlees los met een scheutje water. Zet het vuur uit en breng de jus op smaak met zout en peper.
  4. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Hussel de sla, ui en venkel door elkaar en breng op smaak met een dressing van mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Snijd het staartstuk in zeer dunne plakken (tegen de vezelrichting in). Serveer de aardappels met de jus en de venkelsalade ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om een dressing te maken van verse kruiden, olijfolie en citroensap.

II

Staartstuk is een deel van het rund dat heel populair is in Portugal en Brazilië. In deze regio's wordt het picanha genoemd en deze naam wordt internationaal steeds meer gebruikt. Staartstuk is het driehoekvormige deel aan het uiteinde van de platte bil. Tip: laat het staartstuk rustig op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie689 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker11 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund