Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote exemplaren eventueel doormidden. Was de krieltjes en snijd nog wat kleiner. Kook de spruitjes samen met de krieltjes 10 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het gehakt en de champignons enkele minuten mee. Proef en breng op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.
Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven liever niet gebruiken? Roerbak dan alles in een grote pan. Je kunt ook gehaktballetjes maken.
II
Vandaag hebben we een heerlijke en makkelijke ovenschotel op het menu staan. Ideaal wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken of wanneer je geen held bent in de keuken. Deze schotel kan namelijk echt niet mislukken. We zijn gegaan voor heerlijke spruitjes met zoete peer. Een bijzonder lekkere combinatie! Onze biologische spruitjes worden geleverd door Bruinsma.