Spruitjes met kalfsgehakt

Spruitjes met kalfsgehakt en aardappelpuree met waterkers

| 826 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
Melk
Lactose
Noten
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 250 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 2 el NootmuskaatHerkomst: het blauwe huis
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 180 g SmaakbietjesHerkomst: love beets
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 50 g WaterkersHerkomst: klispoel

Zelf toevoegen

  • 1 g Roomboter
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.864 g
water-reduction-scoreWater89 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de aardappels en snijd in stukken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de aardappels en water toe (totdat de aardappels onder water staan). Laat circa 15 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Giet vervolgens af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels met de ui en voeg wat kookvocht toe totdat het een gladde puree wordt. Kruid met nootmuskaat, zeezout en peper van de molen.
  2. Snijd de waterkers grof, houd enkele takjes apart. Bak het kalfsgehakt gaar en breng op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden). Meng het kalfsgehakt met de aardappelpuree en de grof gesneden waterkers.
  3. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in kwartjes. Hak de walnoten grof. (Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen). Verwarm boter in een bakpan en bak de spruitjes in 10 minuten gaar. Kruid met nootmuskaat, zeezout en peper van de molen. Roer de walnoten door de spruitjes.
  4. Pel en snipper de sjalot. Snijd de bietjes klein. Pureer de bietjes en sjalot met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zeezout en peper van de molen.
  5. Verdeel het gehakt-aardappelmengsel over de borden, serveer met de gewokte spruitjes en garneer met de overgebleven waterkers. Schenk de bietensaus rondom.
TIPAls je aardappelpuree maakt is het erg lekker om een laurierblad met de aardappels mee te koken.

II

Volgens onze Belgische chef Franl Fol zijn lokale seizoensproducten het allerlekkerst. Daarom gebruiken we vandaag ‘Love Beets’ uit Flevoland (NL). Deze bietjes worden zonder chemische hulpmiddelen en kunstmest geteeld. De schillen en andere bijproducten van de bieten worden gebruikt als veevoer, zo wordt er niks van de heerlijke bieten verspild.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie826 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker23 g
Vet46 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Lactose
Noten
Rund