Penang curry van spruitjes, champignons en linzen ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
572 kcal
240 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat een heerlijke en voedzame spruiten curry op het menu. Spruiten worden ook wel "Brussels sprouts" genoemd. Weet je waar deze naam vandaan komt? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Pas in de 13e eeuw kwamen de Brusselse spruiten op de markt en deze zijn tot op de dag van vandaag het bekendst.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden.
- Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Bak de spruiten en champignons mee gedurende 5 minuten. Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe en stoof afgedekt 10 minuten. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm kort mee.
- Hak de cashewnoten grof en strooi over de spruiten curry.
TIP
Ook erg lekker met sesamzaadjes.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g SpruitjesHerkomst: biosonn
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 300 g LinzenHerkomst: Machandel
- 25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
- 200 ml KokosmelkHerkomst: Amaizin
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -64%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -33%
Water+ 376%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie572 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker8 g
Vet41 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Noten