25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
250 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
200 ml Kokosmelk
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
300 g LinzenHerkomst: Machandel
25 g Cashewnoten
200 g Kastanjechampignons
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.129 g
Water304,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden.
Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
Bak de spruiten en champignons mee gedurende 5 minuten. Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe en stoof afgedekt 10 minuten. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm kort mee.
Hak de cashewnoten grof en strooi over de spruiten curry.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat een heerlijke en voedzame spruiten curry op het menu. Spruiten worden ook wel "Brussels sprouts" genoemd. Weet je waar deze naam vandaan komt? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Pas in de 13e eeuw kwamen de Brusselse spruiten op de markt en deze zijn tot op de dag van vandaag het bekendst.