Pittige spruiten curry met cashewnoten

Pittige spruiten curry met cashewnoten courgette en basmatirijst

| 742 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Vegetarisch
Noten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 300 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 25 g Cashewnoten

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit89 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.336 g
water-reduction-scoreWater245,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Was de tomaat en courgette en snijd klein.
  3. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Bak de spruiten en courgette 5 minuten mee.
  4. Voeg de tomaat, currypasta en kokosmelk toe en stoof 10 minuten op een middelhoog vuur (de curry is pittig, dus voeg deze beetje bij beetje toe en proef of je de smaak goed vindt).
  5. Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst en strooi de cashewnoten erover.
TIPHet is ook lekker de cashewnoten even te roosteren in een droge bakpan.

II

Vandaag staat een heerlijke en voedzame spruiten curry op het menu. Spruiten worden ook wel "Brussels sprouts" genoemd. Weet je waar deze naam vandaan komt? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Pas in de 13e eeuw kwamen de Brusselse spruiten op de markt en deze zijn tot op de dag van vandaag het bekendst. Vandaar de naam "Brussels sprouts". 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie742 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker16 g
Vet35 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Koriander