25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
200 ml Kokosmelk
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
25 g Cashewnoten
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente370 g
Vitaliteit89 Punten
CO2eq1.336 g
Water245,6 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Was de tomaat en courgette en snijd klein.
Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Bak de spruiten en courgette 5 minuten mee.
Voeg de tomaat, currypasta en kokosmelk toe en stoof 10 minuten op een middelhoog vuur (de curry is pittig, dus voeg deze beetje bij beetje toe en proef of je de smaak goed vindt).
Hak de cashewnoten grof. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst en strooi de cashewnoten erover.
TIPHet is ook lekker de cashewnoten even te roosteren in een droge bakpan.
II
Vandaag staat een heerlijke en voedzame spruiten curry op het menu. Spruiten worden ook wel "Brussels sprouts" genoemd. Weet je waar deze naam vandaan komt? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Pas in de 13e eeuw kwamen de Brusselse spruiten op de markt en deze zijn tot op de dag van vandaag het bekendst. Vandaar de naam "Brussels sprouts".
'Inspired by Ralph Moorman'