Spring rolls met radijsjes kurkumarijst en tofu

Nog geen reviews
739 kcal
0 g groente
Spring rolls met radijsjes
arrow down

Vandaag eten we spring rolls. Deze leuke gekleurde pakketjes zijn een feest om te maken omdat eindeloos kunt variëren met de vulling. We maken ze met kurkumarijst, radijsjes en tofu. Een volledige maaltijd, maar dan opgerold in rijstpapier. Neem rustig de tijd, want het oprollen is een secuur werkje.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat een beetje afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui. Hak de pinda's klein. Verhit olie in een bakpan en wok de rijst samen met de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kurkumapoeder toe zodat de rijst geel kleurt en roerbak kort mee. Schep de pinda's erdoor, breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  3. Snijd de tofu in klein blokjes of reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tofu 5 minuten. Blus af met sojasaus (of tamari), olijfolie en citroensap. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  4. Schil of was de wortel en snijd in dunne slierten, of rasp grof. Was de bleekselderij, snijd in flinterdunne plakjes. Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd in flinterdunne plakjes of reepjes.
  5. Vul een ruime schaal met lauwwarm water. Week de rijstvellen om de beurt 20 seconden in het water en leg op een schone plank. Schep in het midden van elk vel wat kurkumarijst, radijs, wortel, bleekselderij en tofu. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol rol op. Serveer de spring rolls op een mooie schaal. De overgebleven groenten en saus serveer je ernaast.
TIP
De spring rolls zijn ook lekker met een vulling van tempeh of andere groenten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
  • 2 tl kurkumapoederHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g Tofu naturelHerkomst: Prolaterre
  • 2 st Knoflookteen
  • 150 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 8 st RijstpapierHerkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el Tamari (of sojasaus)
  • 1 el Citroensap
  • snufje (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 67%
co2-reduction-score
CO2eq+ 52%
water-reduction-score
Water+ 43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarischGlutenvrijGezin9 maandenLactosevrijVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie739 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker11 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit30 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Selderij
Sojabonen
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen