Spinaziesalade met snijbonen en spek ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
524 kcal
310 g groente
Spinaziesalade met snijbonen en spek
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Dat was nodig omdat snijbonen vroeger hele lange, harde draden hadden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat je ze ook in wat grotere stukken kunt snijden. Snijbonen kun je koken, stomen en wokken. En ze zijn koud heerlijk in een salade.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de peultjes. Verwijder de puntjes en de 'draad/het vezeltje' van de peulen. Kook in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als ze nog knapperig zijn.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de venkel, verwijder het groen van de venkel (bewaar voor garnering) en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en venkel in 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak het spek in dezelfde pan krokant en gaar. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  4. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner. Was de radijs, verwijder de steeltjes en snijd in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, zout en peper.
  5. Hussel de spinazie, radijs, venkel, ui en peultjes door elkaar en breng op smaak met de dressing. Leg de krokante spek erop en garneer met de hazelnoten.
TIP
Het is ook lekker om de snijbonen in stukjes te snijden voor een iets zachter mondgevoel.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g SnijbonenHerkomst: Procam
  • 0.5 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 90 g KatenspekHerkomst: St. hendrick
  • 100 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 11%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 26%
co2-reduction-score
CO2 eq -34%
water-reduction-score
Water + 468%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie524 kcal
Koolhydraten12 g
Suiker6 g
Vet45 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit14 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Varken
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten