200 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
1 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st PreiHerkomst: Peeters
400 g KrieltjesHerkomst: Bokdam
200 g TrostomatenHerkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
1 el Mosterd
2 el Witte wijnazijn
2 el Olijfolie extra vierge
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq471 g
Water61,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was (of schil) de krieltjes, snijd grote exemplaren doormidden of in vieren en kook afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de groene peper heel fijn. Was de tomaat en snijd in stukken.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en prei 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Schep op een bord en zet opzij. Bak de tomaten en de helft van de groene peper enkele minuten in dezelfde pan. Schenk de tomatensap erbij en kruid met de Mexicaanse kruiden. Laat zachtjes pruttelen.
Klop de mosterd, (witte wijn)azijn, olijfolie extra vierge en een snuf zout goed door elkaar. Schep dit over de prei en ui heen en zet opzij voor later.
Spoel de bonenmix in een zeef en onder de kraan en schep samen met de aardappels door de tomatensaus. Verwarm nog enkele minuten op een middelhoog vuur. Serveer de bonenschotel met de corn chips erover of ernaast. Lekker met de prei vinaigrette erbij.
TIPDe prei vinaigrette is een lekker 'zuurtje' voor erbij. Maar natuurlijk kun je de prei ook met de rest meebakken.
II
Er staat vandaag een supersnel en lekker gerecht op het menu. Met een hoofdrol voor een mix van bonen, gecombineerd met prei, tomaat en crispy tortilla chips. De biologische bonenmix bestaat uit rode kidneybonen, kikkererwten, witte bonen en boterbonen. Dit gerecht is een topper voor drukke dagen, want het staat lekker snel op tafel.