Citroen-sesamkip met krieltjes en sperziebonen
Nog geen reviews
754 kcal
250 g groente
Een AGV-tje rechtstreeks uit het seizoen. Kook de sperziebonen lekker knapperig, de krieltjes krokant en laat de kip mals. Het blijft genieten op zijn lokale best.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Biosikelia
- 400 g Sperziebonen Herkomst: raaij
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie en boter
- 0.5 el Bloem
- 0.5 tl Paprikapoeder
- 0.5 tl Nootmuskaat
- 1 el Mayonaise
- 1 el Soja saus
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de krieltjes en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd door de helft. Kook 5 minuten en giet vervolgens het water af. Spoel de sperziebonen af onder koud stromend water (dan blijven ze er mooi fris groen uitzien) en laat goed uitlekken.
- Pel de sjalot en snijd in partjes. Leg een stukje keukenpapier op de kipdijbeenfilet en sla plat met een pan of een deegroller. Besprenkel de kipfilet met citroensap. Meng de sesamzaadjes met de bloem, paprikapoeder, peper en zout en wentel de kip erdoor. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de sjalotten en kipdijfilet knapperig en gaar.
- Doe de mayonaise in een bakje en meng de sojasaus erdoor.
- Verwarm de voorgekookte aardappeltjes en sperziebonen met boter en olijfolie in een bakpan. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de citroen-sesamkip met de sperziebonen, krieltjes en de soja-mayonaise.
TIP
Iets makkelijker: maak de sperziebonen op smaak met een beetje citroen en sesamzaad. Deze tip is overal lekker bij trouwens! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 98%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -68%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie754 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker3 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Kip
Sesamzaad
Peulvruchten