Spaghetti salade met ansjovis roodlof en citroen-honing dressing
3,0
688 kcal
240 g groente

Pasta salades zijn een hit in de zomer. Het is een koud gerecht waardoor je het makkelijk van te voren kunt klaarmaken. En het is lekker om te serveren bij bijvoorbeeld een BBQ. Deze pasta salade maken we onder anderen met spaghetti, ansjovis, rooflof en citroen. Eens wat anders dan je standaard pasta salade.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti al dente in 8 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen. Doe de spaghetti terug in de pan, breng op smaak met peper en olijfolie extra vierge en roer goed door.
- Pel de sjalot en snijd in ringen. Snijd de roodlof in partjes. Halveer de tomaatjes. Verhit olie in een bakpan en bak de roodlof en sjalot 8-10 minuten. Voeg halverwege de cherry tomaten toe tot ze een beetje rimpelig worden. Maak een dressing van honing, citroensap en olijfolie en druppel deze over de groente heen. Breng op smaak met zout en peper.
- Was intussen de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de ansjovis klein.
- Meng de spaghetti met de gebakken groenten, spinazie en ansjovis. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.
TIP
Als je de ansjovis mee bakt, dan smelt deze een beetje en gaat de smaak in de groenten zitten. Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 1 st SjalotHerkomst: Lukassen
- 200 g RoodlofHerkomst: Bonaventura
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 100 g Baby spinazieHerkomst: Udea Snijderij
- 40 g Ansjovis in olijfolieHerkomst: Fish Tales
- 0.5 st Honing sticksHerkomst: Zuivelrijck
- 0.5 st Citroen, fijnHerkomst: Biosikelia
- 3 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 90%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -81%
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Lekker snel, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie688 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker14 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit22 g
Vezels13 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Vis
Gluten
Tarwe