Spaghetti pompoen met broccoli-kaas pesto ! Weinig koolhydraten

532 kcal
500 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Deze grote ovale spaghetti pompoen heeft dradig vruchtvlees, dat doet denken aan spaghetti. Pompoenen hebben weinig calorieën maar bevatten wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede werking van de darmen. We vullen de spaghetti pompoen met broccoli, hazelnoten en kaas. Dit gerecht duurt wat langer dan normaal. Maar zodra de pompoen in de oven ligt heb je tijd om wat anders te doen.

Spaghetti pompoen met broccoli-kaas pesto

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Spaghetti pompoen
  • 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Bestrijk het snijvlak met olijfolie. Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bak de pompoen in circa 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  2. Was intussen de tomaatjes, halveer ze en rooster ze 15-20 minuten in de oven bij de pompoen.
  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Kook of stoom de broccoli in 5-10 minuten beetgaar.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de noten klein. Mix de ui, knoflook, broccoli en noten met de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghettislierten. Schep het broccoli-mengsel in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en plaats nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de grillstand aan voor een krokante bovenlaag.
  6. Serveer de gevulde spaghetti-pompoen met de geroosterde tomaatjes.
TIP
Ook erg lekker met wat citroensap en tijm.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 297%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq -19%
water-reduction-score
Water + 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie532 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker15 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten