Spaghetti pompoen Bolognese

Spaghetti pompoen Bolognese ! Weinig koolhydraten

| 546 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Melk
Selderij
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 50 g Geraspte kaas
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 70 g Tomatenpuree
  • 1 st Spaghetti pompoenHerkomst: de Waog
  • 200 g Rundergehakt

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente700 g
vita-scoreVitaliteit70 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.321 g
water-reduction-scoreWater96,8 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer met een scherp mes de spaghetti pompoen in de lengte en verwijder de pitten met behulp van een lepel. Besprenkel het vruchtvlees van de pompoen met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een bakplaat en rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes.
  3. Bak het rundergehakt met de ui rul in een droge bakpan. Bak de wortel en bleekselderij al omscheppend op een middelhoog vuur 15 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor, pers de knoflook erboven uit en voeg een scheutje water toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
  4. Haal de spaghetti pompoen uit de oven. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten.
  5. Schep de Bolognesesaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de geraspte kaas erover en plaats nog 3-5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de oven grillstand aan.
TIPHoud je van pit? Voeg dan chilivlokken of een vers rood pepertje toe.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een koolhydraatbewust gerecht met spaghetti pompoen. Deze pompoen soort heeft een draderige structuur en kan dienen als een - koolhydraatarm - alternatief voor spaghetti. Niet schrikken van de bereidingstijd, want hoewel de bereidingstijd wat langer is dan normaal, is het echt een gemakkelijk recept. Terwijl de pompoen in de oven gaart, kun jij namelijk andere dingen doen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie546 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit34 g
Vezels9 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Selderij
Rund