200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
100 g Zeewier tapenadeHerkomst: Leqrs
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 g Zeewier crispy chiliHerkomst: Clearspring
150 g SpinazieHerkomst: Oegema
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq407 g
Water35,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak de spinazie de laatste minuut mee zodat deze slinkt.
Roer de zeewier tapenade samen met de spinazie en kleingesneden tomaat door de spaghetti en zet afgedekt even opzij zodat de spinazie kan slinken. Voeg eventueel een klein scheutje pasta kookvocht toe.
Schep tenslotte de gebakken paprika en ui erdoor, strooi de zeewier crisps erover en breng op smaak met zout en peper.
TIPEventueel ook lekker met een handje fijngehakte noten of zaden.
II
Deze zeewier tapenade van LeQrs bevat 'geen rommel'. Er gaan alleen pure, smaakvolle ingrediënten in, die zorgen voor de bekende, authentieke smaak. Lekker als broodbeleg, pesto, tapenade en in de salade. Wist je dat zeewier veel magnesium bevat? Magnesium heeft meerdere functies in het lichaam. Zo is het onder andere betrokken bij de opbouw van botten en tanden.