Romige spaghetti met snijbiet

Romige spaghetti met snijbiet tomaatjes en zeewier crisps

| 696 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,9
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Seizoen, Vegetarisch, Variatie, Lekker snel
Tarwe
Sojabonen
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: Solid
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 g Zeewier crisp chiliHerkomst: Clearspring
  • 300 g SnijbietHerkomst: solid

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq292 g
water-reduction-scoreWater8,9 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd de stelen en het blad klein. Leg de stelen opzij voor later.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het snijbietblad toe en bak mee. Schenk de soja cuisine erbij en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Laat afgedekt sudderen op een laag vuur.
  4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden of in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de snijbietstelen samen met de tomaatjes enkele minuten.
  5. Schep de spaghetti in mooie krullen op de borden en verdeel de saus en tomaatjes erover. Verkruimel de zeewier en strooi over de spaghetti.
TIPJe kunt de tomaten ook 15 minuten roosteren in de oven op 180 °C.

II

De spaghetti van vandaag is superlekker en heel bijzonder vanwege de zeewier flakes. Met slechts een paar ingrediënten - zeewier in combinatie met onbewerkt zeezout, sesam en koolzaadolie - is het zeewier heerlijk knapperig als topping.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie696 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Sojabonen
Gluten