Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Seizoen, Vegetarisch, Variatie, Lekker snel
TarweSojabonenGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
250 g CherrytomaatjesHerkomst: Solid
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 g Zeewier crisp chiliHerkomst: Clearspring
300 g SnijbietHerkomst: solid
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq292 g
Water8,9 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd de stelen en het blad klein. Leg de stelen opzij voor later.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het snijbietblad toe en bak mee. Schenk de soja cuisine erbij en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Laat afgedekt sudderen op een laag vuur.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden of in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de snijbietstelen samen met de tomaatjes enkele minuten.
Schep de spaghetti in mooie krullen op de borden en verdeel de saus en tomaatjes erover. Verkruimel de zeewier en strooi over de spaghetti.
TIPJe kunt de tomaten ook 15 minuten roosteren in de oven op 180 °C.
II
De spaghetti van vandaag is superlekker en heel bijzonder vanwege de zeewier flakes. Met slechts een paar ingrediënten - zeewier in combinatie met onbewerkt zeezout, sesam en koolzaadolie - is het zeewier heerlijk knapperig als topping.