Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Snijd de prei in dunne ringen, was in een zeef grondig onder de kraan en laat uitlekken. Pel de knoflook.
Verhit olie in een hapjespan en bak de prei 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en schenk de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen zodat het vocht verdampt. Doe vlak voor het serveren de kaas erbij en laat smelten. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta krokant. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Gebruik dezelfde pan om de champignons in te bakken. Breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
Serveer de spaghetti met de prei-kaassaus, de champignons en krokante pancetta.
TIPOok heel erg lekker met tomaatjes.
II
Vandaag een heerlijk gerecht met gesmoorde prei. Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Onze biologische champignons worden geleverd door 'Paddestoelenrijk' in het Brabantse Rossum.