Spaghetti met prei-kaassaus

Spaghetti met prei-kaassaus champignons en krokante pancetta

| 733 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lekker snel, Gezin, Variatie, Seizoen, Eiwitrijk
Gluten
Tarwe
Melk
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 70 g pancettaHerkomst: Fumagalli
  • 50 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 g Tijm
  • 2 el Olie
  • 200 st Groentebouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente275 g
vita-scoreVitaliteit63 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.965 g
water-reduction-scoreWater67,6 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de prei in dunne ringen, was in een zeef grondig onder de kraan en laat uitlekken. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een hapjespan en bak de prei 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en schenk de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen zodat het vocht verdampt. Doe vlak voor het serveren de kaas erbij en laat smelten. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta krokant. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Gebruik dezelfde pan om de champignons in te bakken. Breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
  5. Serveer de spaghetti met de prei-kaassaus, de champignons en krokante pancetta.
TIPOok heel erg lekker met tomaatjes.

II

Vandaag een heerlijk gerecht met gesmoorde prei. Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Onze biologische champignons worden geleverd door 'Paddestoelenrijk' in het Brabantse Rossum.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie733 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Melk
Varken