Spaghetti met pompoen, courgetti

Spaghetti met pompoen, courgetti en vegan gehakt

| 722 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, 9 maanden, Vegan, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 bakje AlfalfaHerkomst: de Peuleschil
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
  • 1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 200 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq591 g
water-reduction-scoreWater17,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met het water aan de kook voor de pompoen. Kook in 10-15 minuten beetgaar en zet vervolgens afgedekt opzij (giet het water niet af).
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water over af en laat even uitdampen. Gebruik het spaghetti kookwater om de alfalfa kort te blancheren en spoel de alfafa direct onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Doe dit vervolgens in de pan bij de pompoen en pureer samen met het kookvocht tot een gladde saus. Gebruik bijvoorbeeld een staafmixer.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt rul. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Schep het vegan gehakt door de pompoensaus. Houd warm op een laag vuur.
  5. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
  6. Serveer de courgetti met de volkoren spaghetti en een schep pompoensaus. Garneer met de alfalfa.
TIPJe kunt de courgette ook rauw eten.

II

Voor een lekkere pastasaus heb je geen soja melk of vegan room nodig. Nee, je kunt heel makkelijk van ingrediënten zoals pompoen of zoete aardappel een lekkere pastasaus maken. Naast het feit dat een zelfgemaakte saus natuurlijk beter smaakt en gezonder is dan een saus uit een potje, is het ook veel leuker om zelf een saus te maken. We serveren de pasta met courgetti en serveren de goedgevulde saus ernaast. Op deze manier krijg je lekker veel groenten binnen!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie722 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker13 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit35 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Sojabonen