Romige spaghetti met walnoten champignons en krokante salie
3,9
714 kcal
290 g groente
Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega-3 vetzuren.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet opzij.
- Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook, champignons en prei 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Verhit olie in een kleine bakpan en bak de salieblaadjes krokant en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breng de blaadjes op smaak met zout en peper.
- Bereid de bouillon. Schenk de sojaroom en bouillon bij de groente en laat zachtjes pruttelen. Voeg de voorgekookte spaghetti toe en verwarm nog even goed door. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige spaghetti en werk af met de krokante salie en fijngehakte walnoten.
TIP
Je kunt de walnoten ook roosteren in in een droge bakpan.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 200 ml Soja CuisineHerkomst: Lima
- 2 el Bakolie
- 100 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 54%
CO2eq -72%
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Vegan, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie714 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker9 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Noten
Tarwe
Gluten