Spaghetti met Zeeuwse mosselen cherrytomaten, citroen en verse peterselie

Nog geen reviews
673 kcal
260 g groente
Spaghetti met Zeeuwse mosselen

Het is weer mossel seizoen! Mosselen zijn ultiem met Nederland en België verbonden. Het heerlijke mosselvlees uit de schelpen prikken is echt een specialiteit, waar we dol op zijn. Mosselen zijn niet alleen lekker op de klassieke manier, maar doen het ook heel goed - zoals je zult proeven - in combinatie met spaghetti.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel daarna meteen onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Bewaar een beetje kookvocht. Doe er een scheutje olijfolie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Spoel de mosselen goed onder een koude kraan. Gooi gebroken mosselen weg. Staat er nog een mosseltje open? Tik er dan op, gaat hij dicht dan kun je hem nog eten. Zo niet, weggooien!
  3. Verhit olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en prei 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg de mosselen toe aan de pan, zet het vuur zacht en laat de mosselen afgedekt 5-7 minuten stomen. Schud de hele pan een paar keer. Als alle mosselen openstaan, zijn ze klaar.
  4. Hak de peterselie grof. Schep de spaghetti en de peterselie door de mosselen, knijp de citroen erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
TIP
Voeg een scheutje witte wijn toe tijdens het stomen van de mosselen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 300 g Wild wonder tomaatjes, losHerkomst: De Koning
  • 550 g MosselenHerkomst: Fish and more
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 52%
co2-reduction-score
CO2eq -37%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSpecialsVariatieAfvallenLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie673 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker15 g
Vet21 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Weekdieren
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan