Spaghetti met garnalen in tomatensaus

Spaghetti met garnalen in tomatensaus en basilicum

| 643 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Specials, Afvallen, Variatie, Lactosevrij
Schaaldieren
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
  • 100 g GarnalenHerkomst: Fish & more
  • 500 g TomatenHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (cayenne)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.551 g
water-reduction-scoreWater15,1 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur.
  2. Was de tomaten en snijd klein. Voeg de tomaten toe aan de pan en bak 15 minuten mee. Snijd de basilicum klein en voeg de helft toe aan de pan. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  3. Breng intussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti circa 8 minuten. Giet het water af en besprenkel de pasta met olijfolie.
  4. Verwarm de garnalen kort mee in de tomatensaus en besprenkel met citroensap.
  5. Serveer de pasta met een flinke schep tomatensaus met garnalen.
TIPOok heel erg lekker met pittige peper olie.

II

Onze biologische garnalen worden gekweekt langs de noordwestkust van Madagaskar, in harmonie met de natuur en kustecosystemen. Ze staan bekend om hun diep roodoranje kleur, geassocieerd met een stevige, knapperige textuur en een zoete, licht nootachtige smaak. Ze worden gekweekt onder strikte biologische normen van de EU. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie643 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker14 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Schaaldieren
Tarwe
Gluten