200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq2.116 g
Water41,3 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed af onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
Hak de walnoten grof. Snijd de salie heel klein. Voeg de crème fraîche, geraspte kaas, salie en walnoten toe aan de groenten en verwarm kort mee. Breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer de volkoren spaghetti met een flinke schep champignon-roomsaus. Garneer eventueel met wat overgebleven salie en walnoten.
TIPOok erg lekker met pittige peperolie.
II
Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. De smaak van salie is kruidig, licht bitter en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in warme gerechten.