Spaghetti met champignon-roomsaus

Spaghetti met champignon-roomsaus salie en walnoten

| 764 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Variatie, 9 maanden
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 50 g Geraspte kaas
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 st Verse salie
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente230 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.116 g
water-reduction-scoreWater41,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed af onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Hak de walnoten grof. Snijd de salie heel klein. Voeg de crème fraîche, geraspte kaas, salie en walnoten toe aan de groenten en verwarm kort mee. Breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de volkoren spaghetti met een flinke schep champignon-roomsaus. Garneer eventueel met wat overgebleven salie en walnoten.
TIPOok erg lekker met pittige peperolie.

II

Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. De smaak van salie is kruidig, licht bitter en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in warme gerechten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie764 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Noten