Spaghetti met champignon-roomsaus salie en walnoten

Nog geen reviews
764 kcal
230 g groente
Spaghetti met champignon-roomsaus

Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. De smaak van salie is kruidig, licht bitter en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in warme gerechten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed af onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Hak de walnoten grof. Snijd de salie heel klein. Voeg de crème fraîche, geraspte kaas, salie en walnoten toe aan de groenten en verwarm kort mee. Breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de volkoren spaghetti met een flinke schep champignon-roomsaus. Garneer eventueel met wat overgebleven salie en walnoten.
TIP
Ook erg lekker met pittige peperolie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -30%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischLekker snelSeizoenVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie764 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie