50 g Charly's KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
200 g Doperwten
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
100 g Tapenade zontomaatHerkomst: LeQrs
50 g Tatsoi
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente325 g
Vitaliteit88 Punten
CO2eq698 g
Water178,3 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in dobbelsteentjes. Kook afgedekt 10 minuten.
Laat de doperwten uitlekken en verwarm 5 minuten met de broccoli mee. Giet het water af en laat uitdampen.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in circa 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op).
Spoel de tatsoi in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
Meng de tapenade met een beetje pasta kookvocht door de spaghetti. Schep de broccoli, doperwten en de helft van de tatsoi erdoor en strooi de Karmasan erover. Garneer met de overgebleven tatsoi.
TIPOok erg lekker met olijven.
II
Vandaag op het menu een lekkere spaghetti met romanesco en tatsoi. In plaats van Parmezaanse kaas, gebruiken we Karmasan van Charly's All is Fair. Karmasan is een heerlijke biologische en plantaardige variatie op strooikaas, met een lekkere hartige crunch. Het is gemaakt van zonnebloempitten, cashewnoten en amandelen. Perfect als topping op de spaghetti.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'