Spaghetti Alfredo (vegan) met portabella spinazie en cashewnoten
Nog geen reviews
759 kcal
250 g groente

Een Alfredo saus is een typische saus uit Rome die gemaakt wordt met boter en veel Parmezaanse kaas. Hij lijkt wit, maar er wordt geen room bij gebruikt. In dit recept gebruiken we een handige truc waarbij cashewnoten (jazeker) de romige structuur kunnen vervangen om dit recept heerlijk plantaardig te maken. Geniet ervan!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Week de cashewnoten 15 minuten in warm water, giet daarna het water weg. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel daarna onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
- Verwarm olie in een brede bakpan en bak de portabella een paar minuten aan beide kanten. Maak op smaak met peper en zout en schep uit de pan.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de spinazie grondig, snijd eventueel kleiner en laat uitlekken. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan. Verwarm olie in de pan van de portabella en bak de ui, knoflook en chilivlokken (naar smaak) enkele minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Bak op het laatste moment de boterbonen mee.
- Maak de cashewnoten-alfredo saus door de geweekte cashewnoten in een blender (of met een staafmixer) te mengen met het water of melk, gedroogde kruiden en bloem. Mix een paar minuten. Voeg dan de helft van de portobella en alle (vegan) boter toe en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel extra vocht toe als je de saus te dik vindt.
- Schep de saus door de spaghetti en groenten en maak af met limoenrasp en -sap.
TIP
Je kunt ook een beetje miso of edelgist in de saus doen voor iets meer umami smaak. Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
- 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
- 150 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 2 el Olijfolie en (vegan) boter
- 200 ml Water of plantaardige melk
- 1 tl Gedroogde groene kruiden
- 1 el Bloem
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -50%
Groente + 98%
Vitaliteit + 80%
CO2 eq -77%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie759 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker6 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit25 g
Vezels17 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe