Spaghetti Alfredo met portabella spinazie en kaas met daslook

Nog geen reviews
765 kcal
250 g groente
Spaghetti Alfredo met portabella

Een Alfredo saus is een typische saus uit Rome die gemaakt wordt met boter en veel Parmezaanse kaas. In dit recept gebruiken we een handige truc met een klein beetje room en erbij Hollandse kaas met een hint van daslook. Makkelijk en genieten maar!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel daarna onder de koude kraan (bewaar een kopje kookvocht) om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
  2. Veeg de portabella's schoon. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de portabella een paar minuten aan beide kanten. Maak op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en houd warm.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes kleiner. Verwarm olie in de pan van de portabella en bak de bloemkoolroosjes op een hoog vuur aan. Voeg een klein scheutje water toe, temper het vuur en laat 4-5 minuten zachtjes stoven. Voeg een klontje boter toe en maak op smaak met peper, zout en gedroogde groene kruiden.
  4. Doe de pasta, zure room en een scheut kookvocht bij de bloemkoolroosjes. Warm een paar minuten door terwijl je soms omschept. Rasp de kaas erover en laat smelten.
  5. Was de spinazie grondig, snijd eventueel kleiner en laat uitlekken. Verwarm de spinazie de laatste minuten mee en laat slinken. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg de portabella bovenop en maak af met limoenrasp en -sap.
TIP
Je kunt de portabella in repen snijden en meebakken met de spinazie. Of je maakt een lekkere pesto van de spinazie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 200 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
  • 60 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Kaas met daslookHerkomst: Cheesepack
  • 150 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 1 tl Gedroogde groene kruiden
  • 2 el Olijfolie en boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinVariatieSeizoen9 maandenEiwitrijkLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie765 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten