Spaanse aardappeltortilla met paprika, prei en geraspte kaas

669 kcal
320 g groente

De aardappeltortilla, oftewel tortilla de patatas, is een bekend Spaans gerecht. Het wordt vaak als tapas gegeten. Het is eigenlijk een dikke omelet met aardappel, ei en groenten. De groenten 'verstop' je in de goed gevulde tortilla waardoor zelfs moeilijke eters er heerlijk van smullen.

Spaanse aardappeltortilla

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 150 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en/of boter
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd of schaaf in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes 10-12 minuten, giet het water af en laat uitdampen.
  2. Pel intussen de knoflook en snijd in stukjes. Was de prei, halveer in de lengte en snijd klein. Was de tomaat en snijd in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd heel klein.
  3. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verwarm olie en boter in een ruime bakpan en bak de voorgekookte aardappels, knoflook, prei, paprika, en wortel op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de tomaat toe en bak 2 minuten mee. Strooi de peterselie erover (bewaar een beetje voor garnering) en schenk het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weer en zet het vuur laag. Strooi de kaas erover en laat de tortilla afgedekt tenminste 10 minuten garen.
  5. Schud de pan regelmatig zodat de aardappeltortilla niet aanbakt. Als de tortilla stevig aanvoelt is deze klaar. Strooi vlak voor het serveren nog wat verse peterselie erover en snijd in punten.
TIP
Je kunt de aardappeltortilla ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of een vuurvaste pan. Houd de peterselie apart als je tafelgenoten niet van 'groene dingen' houden.
4,2
Gemiddelde van 35 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -35%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenEiwitrijkVariatieVegetarischGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie669 kcal
Koolhydraten52 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten