Spaanse aardappeltortilla met cheddar en een frisse salade

685 kcal
280 g groente

De aardappeltortilla, oftewel tortilla de patatas, is een bekend Spaans gerecht. Het wordt vaak als tapas gegeten. Het is eigenlijk een dikke omelet met aardappel, ei en groenten. Deze keer serveren we een frisse salade ernaast.

Spaanse aardappeltortilla met cheddar

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: Rudolpho
  • 3 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 50 g Cheddar Herkomst: CheesePack
  • 300 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamico-azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in dunne plakjes en kook in 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitstomen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olijfolie in een ruime bakpan en bak de ui, knoflook en voorgekookte aardappelplakjes 3-4 minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur zacht.
  3. Klop in een ruime kom de eieren los en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Schenk het ei-mengsel in de pan over de aardappels en schud de pan zodat het mengsel zich goed verspreidt. Laat de tortilla afgedekt op een middelhoog vuur langzaam garen. Als je wilt kun je de tortilla met behulp van een bord omdraaien en de andere kant bakken, maar dit hoeft niet. Rasp de cheddar kaas of snijd in plakjes, verdeel over de tortilla en laat nog rustig verder garen.
  4. Pluk intussen de sla, spoel onder de kraan en sijd kleiner. Halveer de tomaatjes. Maak een eenvoudige dressing van olijfolie extra vierge, balsamico-azijn, peper en zout (evt een beetje mayonaise of mosterd).
  5. Snijd de tortilla in punten en serveer de salade ernaast.
TIP
Je kunt uiteraard ook de tomaatjes door de tortilla verwerken en meebakken. Of bak de tortilla in een vuurvaste pan of schaal in de oven.
3,4
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -55%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenGezinVariatieVegetarischSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie685 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten