2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
2 el Azijn
1 el Mayonaise (of yoghurt)
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq557 g
Water24,9 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af, voeg de rozijnen toe en zet afgedekt opzij.
Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Pel en snipper de sjalot en snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sesamzaadjes met de mayonaise (of yoghurt) en een deel van de limoensap.
Breng een pan met water aan de kook. Kook of stoom de broccoli in 4-5 minuten beetgaar en schep uit de pan. Breng het water weer aan de kook met de azijn en maak een draaikolk met een lepel. Breek de eieren een voor een in een bakje en pocheer ze om beurten ongeveer 3 minuten in de draaikolk. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier. Pocheer dan het volgende eitje.
Verhit royaal olie in een bakpan en bak de gepocheerde eieren samen met de sjalotjes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout. En als je het lekker vindt: de chili-vlokken.
Schep de rijst in de kommen en verdeel de broccoli, radijsjes en sjalot in de kommen. Schenk het sesamsausje erover en leg een 'froached egg' erboven op.
TIPJe kunt ook de eieren kort bakken voor een sneller gerecht. De radijsjes en sjalot kun je ook marineren in azijn en zout.
II
Een bowl vol met gezonde én lekkere dingen om na een drukke dag met z'n allen uitgebreid van te genieten. Rode rijst mengen we met rozijntjes. Erop broccoli, radijsjes en rode ui voor de liefhebber. Je maakt het af met een sausje van sesam, limoen en mayonaise of yoghurt. Erop: een froached egg: een gepocheerd ei die je kort bak. Krokant van buiten en fluweelzacht van binnen. Ultiem eten voor de soul.