Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Doe de pompoen en ui in een kom en hussel olijfolie erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Zet eventueel de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan.
Veeg intussen de champignons schoon en snijd doormidden of in vieren. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de champignons samen met de souka burgers 5-10 minuten op een middelhoog vuur.
Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes en laat goed uitlekken. Hak de pinda's grof.
Serveer de geroosterde pompoen en gebakken champignons op een bedje van veldsla. Strooi de gehakte pinda's erover. Heerlijk met de souka burger ernaast.
TIPHet is ook erg lekker de pompoen op smaak te brengen met verse tijm of rozemarijn.
II
De souka burger is een vegetarische burger van La vie est belle. Een combinatie van gemengde vegetarisch gestremde kaassoorten, groentebouillon, paddestoel, havervlokken, kruiden en een knapperige sesam bovenlaag maakt dit een heerlijke vleesvervanger. Vandaag wordt de burger geserveerd met geroosterde pompoen en veldsla. Onze biodynamische veldsla wordt geleverd door Siete Neef uit 's Gravezande.