Soep van knolselderij met appel droge worst en dropkruid

683 kcal
400 g groente

Een echte winterse soep gevuld met lekkernijen. De aardse smaak van de knolselderij past heerlijk bij de pittige worst, frisse appel en krokante wraps. Als kers op de taart: dropkruid een heerlijk kruid dat je nooit meer gaat vergeten. Op een heerlijke en gezonde manier, dat is precies waar deze soep voor staat. En ook zo op tafel!

Soep van knolselderij met appel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Appel Herkomst: Santana
  • 100 g Droge worst paprika peper Herkomst: Weidenaar
  • 0.5 st Verse dropkruid Herkomst: Herbio
  • 2 st Tortilla wraps Herkomst: Fertilia
Zelf toevoegen
  • 1 tl Mosterd
  • 700 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Kerriepoeder

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie in een brede kookpan. Bak hierin de helft van de prei, de knoflook, kerriepoeder en de knolselderij 2-3 minuten op een hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en de mosterd en laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes. Snijd de droge worst in kleine stukjes. Hak de kruiden Bak in een droge pan eerst de droge worst in een paar minuten krokant. Schep de worst in een bakje. Bak in dezelfde pan de overgebleven prei, de helft van het dropkruid en de appelstukjes 3-4 minuten.
  4. Snijd de wraps in puntjes en bak 2-3 minuten in de oven. Pureer de soep met een staafmixer glad, serveer met de krokante droge worst, prei, appel, overgebleven dropkruid en de krokante wrap.
TIP
Nog sneller? Laat de prei en de appel meekoken (en pureren) met de knolselderij. Je kunt de wraps ook in een pan verwarmen. Vaste klant Krysia geeft aan dat zij het gerecht lekkerder vindt als de chorizo niet gebakken wordt. Tip!
4,1
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinLekker snelSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie683 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit18 g
Vezels18 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Varken
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten