Socca-pannenkoeken met cherrytomaten en broccoli

822 kcal
0 g groente

Socca is een soort hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel, water en olijfolie. Het is een lekkernij uit Nice, maar ook in Noord-Italië wordt het vaak met rozemarijn gegeten (alsof het een soort focaccia is). Omdat socca van kikkererwtenmeel wordt gemaakt, is het ook nog eens een gezonde snack (in vergelijking met snacks van andere meelsoorten). Kikkererwten zijn namelijk rijk aan eiwitten en voedingsvezels.

Socca-pannenkoeken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kikkererwtenmeel Herkomst: Joannusmolen
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Luna e terra
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 250 g Cherrytomaten Herkomst: balcon de nijar
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 90 g Katenspek Herkomst: St. hendrick
Zelf toevoegen
  • 600 ml Water
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal). Klop een beslag van het kikkererwtenmeel, water, olijfolie extra vierge en een snuf zout. Zet vervolgens opzij.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan. Dep daarna droog. Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 25-30 minuten. Breng de kikkererwten op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Kook de broccoli 5 minuten en giet daarna het water af. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Spreid de broccoli uit over de bakplaat, druppel olijfolie extra vierge eroverheen en plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel en snipper de ui. Snijd de spek in reepjes. Bak de ui samen met het spek in een droge koekenpan goudbruin. Haal uit de pan en leg opzij.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de socca-pannenkoeken bruin en gaar (of gebruik 2 pannen). Bak per persoon tenminste 2 pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel (of houd warm in de oven).
  6. Beleg de socca’s met het spek, tomaatjes en broccoli. Strooi de geroosterde kikkererwten erover.
TIP
Het is ook erg lekker om de socca-pannenkoekjes in de oven verder te verwarmen (nog 15 minuten op 180 °C). Daar worden ze heerlijk krokant van.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 16%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrijSeizoenLactosevrijVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit40 g
Vezels26 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten