Snijbiet stamppot met sticky kip in sjalotten-jus

4,2
Gemiddelde van 54 reviews
727 kcal
225 g groente
Snijbiet stamppot met sticky kip

Vandaag een vrolijke stamppot met gekleurde snijbiet, ook wel Belgische spinazie of warmoes genoemd. Deze groente is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak van snijbiet komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is lekker sappig en kan worden gestoofd, gekookt of gesmoord.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook. Snijd de kipdijbeenfilet in stukken. Schenk de ketjap en honing in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Schep de kip door de marinade en laat afgedekt 10 minuten staan. Roer af en toe even door.
  3. Was intussen de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Leg de snijbiet stelen opzij voor later. Kook het snijbiet blad de laatste 2 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en stamp met een pureestamper (voeg een scheutje kookvocht, boter, water of melk toe voor een smeuïge stamppot). Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de sjalotten met de snijbiet steeltjes 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de kip (zonder de marinade) toe en roerbak 2 minuten mee. Zet dan het vuur laag en schenk de marinade erbij, samen met een klontje boter. Laat afgedekt zachtjes sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe voor een lekkere jus.
  5. Serveer de snijbiet stamppot met een flinke schep van de de sticky kip in sjalotten saus.
TIP
Houd je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de marinade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 300 g SnijbietHerkomst: Solid
  • 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Ketjap (of tamari)
  • 2 tl Honing
  • 2 el Olie
  • 1 g Boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 79%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie727 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten