Snelle worteldahl met palmkool pittige appelchutney en papadums
4,5
769 kcal
310 g groente
Een heerlijke dahl met knapperige wortels en zachte palmkool, geserveerd met een pittige appelchutney en papadums. In een klein half uur heb je een grote kom comfortfood op tafel .
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd de bladeren in reepjes. Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak de wortel en palmkool 2-3 minuten op een hoog vuur.
- Doe de currypasta erbij en bak even mee. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat 10-12 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn. Spoel de linzen onder de kraan en verwarm mee.
- Pel en snipper de ui. Snijd of rasp de appel. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd klein. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui, rode peper en appel 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de azijn, zout en peper toe en laat zachtjes sudderen.
- Serveer de worteldahl samen met appelchutney en de crispy papadums.
TIP
Je kunt de appel ook over het gerecht raspen voor een verfrissende bite. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g PalmkoolHerkomst: verybio
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 300 g LinzenHerkomst: Machandel
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st AppelHerkomst: Ter Linde
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 75 g Mini papadumsHerkomst: Yakso
- 2 el Olie
- 200 ml Bouillon
- 1 el Azijn
- 1 snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -71%
Water+ 196%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie769 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker22 g
Vet44 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Mais