Snelle snijbiet roerbakschotel met runderreepjes en udon noodles

5,0
Gemiddelde van 1 review
683 kcal
250 g groente
Snelle snijbiet roerbakschotel

De meeste vrolijke groente die er is? Snijbiet natuurlijk! Snijbiet is een echte voorjaarsgroente en is familie van de rode biet. Van snijbiet kun je zowel de stengel als het blad eten. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie, daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd. Onze snijbiet wordt geleverd door 'De Lepelaar'.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Doe de helft van de sojasaus in een kommetje en pers de helft van de knoflook erboven uit. Schep de runderreepjes erdoor en laat de smaken intrekken.
  2. Pel en snipper de overgebleven knoflook. Maak een teriyaki-saus door de knoflook, (rijst)azijn, sojasaus, bruine basterdsuiker, de helft van de olie en sesamzaadjes 5 minuten op een laag vuur te verwarmen totdat de saus gaat borrelen en een beetje dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de noodles in circa 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de koude kraan.
  4. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de snijbiet in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de stelen in stukken en het blad in dunne stroken.
  5. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de gemarineerde runderreepjes 1-2 minuten op een hoog vuur. Schep het vlees uit de pan en leg afgedekt opzij. Gebruik dezelfde wok/pan en roerbak de ui, wortel en snijbiet stelen op een hoog vuur. Voeg na 5 minuten de noodles, teriyaki-saus en het snijbiet blad toe en schep of schud alles regelmatig om.
  6. Schep dan het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
TIP
Ook erg lekker met pinda’s of cashewnoten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g RunderreepjesHerkomst: Future Food Group
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 10 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 300 g SnijbietHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
  • 2 ml Sojasaus
  • 1 el (Rijst)azijn
  • 1 tl (Bruine basterd)suiker
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -251%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 2%
co2-reduction-score
CO2eq+ 1.746%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenVariatieGezinSeizoenLekker snelEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie683 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker14 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit44 g
Vezels8 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Rund
Sesamzaad
Tarwe
Gluten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie