Snelle snert met rookworst en lekker veel groente

3,5
Gemiddelde van 13 reviews
696 kcal
480 g groente
Snelle snert met rookworst

Erwtensoep is een echt Hollands recept. Vandaag maken we een snelle variant, namelijk met doperwten in plaats van spliterwten. Normaal duurt het een flinke tijd om de spliterwten gaar te koken. Deze snert met doperwt is gemakkelijk te maken en is zeker zo lekker. De knolselderij en prei zorgen ervoor dat de structuur en smaak dicht in de buurt komt van echte snert. Snert met doperwt, een heerlijke wintersoep!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Was of schil de aardappels en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd klein.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de wortel, prei, knoflook, aardappel, knolselderij en bleekselderij 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Maak op smaak met zout, mosterd, peper en kerriepoeder.
  3. Bereid de bouillon en schenk bij de groenten. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm enkele minuten mee. Pureer de soep een beetje (niet helemaal glad), zodat deze wat steviger wordt.
  5. Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee.
TIP
Kinderen vinden soep vaak erg lekker, de ouderwetse snert met spliterwten kan alleen een uitdaging zijn. Probeer deze variant eens, je zult zien dat deze makkelijker is. Uiteraard ook lekker met roggebrood met spek!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 200 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Fijne rookworstHerkomst: St. Hendrick
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 600 ml Bouillon
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente+ 281%
vita-score
Vitaliteit+ 21%
co2-reduction-score
CO2eq -41%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrij9 maandenVariatieSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker8 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit30 g
Vezels22 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mosterd
Selderij
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten