Snelle pastasalade met simpele vinaigrette

615 kcal
150 g groente

Vandaag een makkelijke pastasalade die je goed van tevoren kunt maken. Daarnaast kun je lekker variëren met de vinaigrette door verschillende soorten azijn te kiezen. Omdat honing niet past in een vegan leefstijl, gebruiken we ahornsiroop voor een zoete touch in de dressing.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
  • 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Bruinsma
  • 1 el Ahornsiroop Herkomst: Horizon
  • 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet het water af en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
  2. Kies groenten uit het groentepakket. Was de groenten en snijd in gelijke stukken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten op een hoog vuur. Breng op smaak met specerijen, zout en peper.
  3. Maak ondertussen een eenvoudige vinaigrette van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper.
  4. Meng de pasta, de groenten en vinaigrette door elkaar en strooi de zonnebloempitten erover.
TIP
Je zou ook een pesto dressing kunnen maken door bladgroenten te pureren, samen met olijfolie, zonnebloempitten, zout en peper. Het is ook lekker om verse kruiden, zoals koriander, aan de salade toe te voegen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 19%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie615 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker5 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten