Snelle pasta pesto met vegan gehakt cherrytomaatjes en basilicum

Nog geen reviews
753 kcal
250 g groente
Snelle pasta pesto met vegan gehakt

Deze pasta pesto wordt zeker te weten een van je favorieten! Makkelijk, snel klaar en boordevol smaak. Onze biologische rode pesto is helemaal plantaardig en gemaakt van zontomaatjes, basilicum en een melange van zonnebloem- en extra vergine olijfolie. De perfecte basis voor een snel pastagerecht.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in circa 10 minuten gaar. Giet het water af en vang wat van het kookvocht op.
  2. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en het vegan gehakt op een hoog vuur aan.
  3. Was de tomaatjes, halveer ze en bak met het vegan gehakt mee. Doe de pesto en een beetje pasta kookvocht erbij zodat je een sausje krijgt en laat zachtjes sudderen.
  4. Serveer de pasta met een flinke schep van de saus en werk af met basilicum.
TIP
Het is ook heerlijk om dit gerecht koud te eten. Maak de pasta dan aan met een beetje sla.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolaterre
  • 400 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 40 g Rode pestoHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 75%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsEiwitrijkLekker snelSeizoenVegan9 maandenLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie753 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit32 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Paprika
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten