Was de asperges en verwijder de harde onderkant (circa 1 cm). Snijd vervolgens klein. Was de courgette en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook.
Verhit olie in een ruime bakpan en roerbak de groene asperges en courgette in 8-10 minuten lichtbruin en beetgaar. Voeg de tomaat toe en bak kort mee. Pel de knoflook en pers erboven uit.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar, giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Roer de pesto basilicum door de groenten en voeg de pasta en een scheutje pastakookvocht toe. Verwarm nog 1 minuut – voorzichtig omscheppend - op een middelhoog vuur.
TIPOok erg lekker met pijnboompitjes en verse basilicum.
II
Italianen houden van eenvoudige en pure pasta’s, met weinig ingrediënten. Kortom, pure smaken. Vandaag serveren we deze pasta pesto met groene asperges. Het grootste verschil tussen groene en witte asperges is dat groene asperges boven de grond groeien en witte asperges onder de grond. Door het zonlicht krijgen asperges de groene kleur.